Tämä blogi on minulle apuväline saada kuviani ja muuta meteriaaliani järjestykseen. Olen bongannut kirkkoja kauan, välillä on ollut taukoa, mutta sitten taas innostus on iskenyt.

Tänne tulevassa materiaalissa on kaksi eri linjaa. On vanhoja postikortteja, joita olen ostanut siihen aikaan, kun kortti oli kätevin ja edullisin tapa saada kuva kirkosta, kirkonkylästä tai kaupungista. Minulla on myös muutamia filmikameralla ottamiani kuvia. Sitten toinen linja on uudemmat digikuvat, joita otan jatkuvasti lisää, joskus enempi, joskus kuluu pitkiä aikoja ilman uusia kuvia.

Minulla ei ole mitään laatuvaatimuksia kuvan laadun suhteen, joten auton likaisen tai märän ikkunan läpi kännykällä napattu kuva kelpaa. Mutta sitä mietin tarkasti vanhemmasta materiaalista, että olenko oikeasti bongannut kyseisen kirkon vai olenko vain käynyt kyseisen kylän kioskilla ostamassa kortin. Tuo rajanveto on aivan omissa käsissäni.

Kirkkojen nimeämisessä yritän käyttää vanhoja yksinkertaisia nimiä ja yritän olla sekoamatta jatkuviin kunta- ja seurakuntaliitoksiin.